Hotel Restaurant Sant Pol  
     
 
 
Reserves online
 

OBERT TOT L´ANY

Veniu a gaudir al Sant Pol  

 

 
 
 
  Galeria de Fotos
  Habitacions
  Ofertes
  Tarifes
  Activitats
  Història
  Notícies
  Contactar
 
Hotel Restaurant Sant Pol
Platja de Sant Pol 125
17220 Sant Feliu de Guixols
Girona · Catalunya · España
Tel. 972 321 070
Fax. 972 822 378
info@hotelsantpol.com
Los mejores (Hotel 1ª línea de playa) San Feliu de Guixols

TV3 A SANT FELIU DE GUÍXOLS: La salut al cistell

 

PER MIRAR VIDEO CLIQUEU AQUI: VISITA A SANT FELIU DE GUÍXOLS PER TV3

Volem compartir amb vosaltres el programa de tv3 dedicat a la cuina de proximitat "LA SALUT AL CISTELL" emès el 10 d´abril de 2012 on el convidat va ser l'actor Carles Canut i on nosaltres varem tenir l'honor de ser els amfitrions d'una visita per Sant Feliu de Guíxols. Al video podreu veure com el nostre cuiner Josep Lozano va acompanyar a la periodista valenciana Mabel Martí a conèixer  els productes estrella de la nostra gastronomia tot descobrint els racons més emblemàtics i característics de la nostra ciutat. 

La visita comença des de l'incomparable marc que ens ofereix la panoràmica que albirem des de l'Ermita de Sant Elm. Des de dalt del puig la Mabel ens mostra el monument que recorda que fou en aquest mateix indret on fa ja més de 100 anys el periodista Ferran Agulló anomenà "Costa Brava" aquesta part del litoral català. Abans de continuar però, vol resoldre el dubte que té sobre el gentilici dels habitans de Sant Feliu de Guíxols; som "guixolencs" o "ganxons"? El nostre cuiner Josep no pot desaprofitar l'ocasió per decantar-se clarament per aquset darrer; "som ganxons perquè tenim molt de ganxo"!

Havent devallat el puig de Sant Elm fins al centre de la ciutat, en Josep vol en primer lloc portar a la Mabel al mercat per lloar les qualitats del Peix Blau Ganxó i encara que el nostre cuiner "s'ho enduria tot"! acaben per comprar uns seitons ben frescos que encara belluguen! El Restaurant Sant Pol, dels més reconeguts a la nostra zona, participa cada any de la capanya gatronòmica del Peix Blau Ganxó, que va de mitjans maig fins a mitjans juny, que és quan el peix és més nutritiu i gustós. Un cop a la plaça, al mercat exterior, compren uns espinacs ben frescos. 

Durant el programa també veurem l'únic forn de llenya tradicional que es conserva a la ciutat: Can Crisant, on la simpàtica periodista acabarà pastant la massa per a un pa rodó de kilo al mateix obrardor. En Josep portarà la Mabel per davant el monestir de la Porta Ferrada,  valuós monument del romànic català i acabaran el recorregut tot fent un tastet dels característics brunyols de triangle, ben típics de Sant Feliu i que possiblement deuen el seu orígen a les reconegudes arts en reposteria dels monjos del monestir. 

Esperem que us agradi el programa i que com a bons ganxons us haguem "enganxat"!

 

 

 

 

< Torna a Notícies
 
  © 2010 Hotel Restaurant Sant Pol    Avís legal    Treballa amb nosaltres